موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان

ساخت وبلاگ

موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان

مرکز جامع مشاوره و انجام خدمات پژوهشی و پژوهشهای دانشگاهی، شماره ثبت 19994

پروپوزال یا روش تحقیق در واقع روش مدون و مکتوب و مستندی است که پژوهشگر و یا محقق با توجه به آن و استناد به آن مسیر تحقیقش را ترسیم و معرفی می کند، تا هم برای خویش و تیم تحقیقش به صورت مستند و قابل ارجاع مسیر تحقیقش را شفاف کند و هم برای داوران و ناظران و مشاوران و راهنمایان طرح وضعیت را آشکار کرده و ذهن ایشان را با نظارت یا مباشرت و مشاورت همراه و هم سو کند.


تدوين پروپوزال

پروپوزال يا طرح تحقيق، ابتدايي ترين و در عين حال اساسي ترين عنصر تدوين پايان نامه است و مي توان آن را مهم ترین و جدی ترین كار پیش از شروع تحقيق دانست، زيرا پروپوزال در واقع نقشه و راهنماي انجام تحقيق است، متشابه با بنا کردن يك ساختمان که درابتدا نقشه آن طراحي و ترسيم می گردد و سپس بر اساس نقشه از پی ریزی و فونداسیون تا دکوراسیون داخلی ادامه می یابد.

برای نگارش پروپوزال استانداردهای مختلفی وجود دارد که جهت آشنایی، یکی از روش های مرسوم نگارش پروپوزال معرفی می گردد. این روش در بیشتر دانشگاه های جهان مورد قبول و اجرا است، لذا پیشنهاد می شود استاندارد های فوق جهت نگارش پروپوزال مطالعه و در عمل رعایت شوند.


انتخاب موضوع پروپوزال

موضوع یا مساله انتخابی توسط دانشجویان برای پایان نامه تحصیلی قاعدتا باید حاوی نکات و خصوصیات زیر باشد:

  • موضوع پایان نامه باید با آموزش های دوره تحصیلی هماهنگی و انطباق داشته باشد.
  • پایان نامه باید حاوی موضوع و مساله ای تخصصی و مشخص باشد.
  • موضوع و مساله مورد تحقیق باید جدید و مستلزم نوآوری علمی و تحقیقاتی باشد.
  • پس از انتخاب موضوع، باید با مراجعه به منابع و مراجع معتبر، از تکراری نبودن موضوع مورد مطالعه اطمینان کامل حاصل شود.

طراحی تحقیق

برای پیشبرد مناسب هر تحقیق علمی، دسترسی به چارچوبهای مناسب تحقيق الزامی است. طراحی تحقیق به نوع و دامنه اهداف، طبیعت مساله مورد بررسی و روشهای مناسب برای پیشبرد آن بستگی دارد. به این ترتیب، برای طراحی مناسب تحقیق باید توجه داشت که هر طرح تحقیق بایستی لاقل شامل اجزاء زیر که با یکدیگر در ارتباط تنگاتنگ و کنش متقابل قرار دارند، باشد:

  • تعریف قالب تحقیق و مساله مورد بررسی
  • بیان ماهیت تحقیق
  • تبیین منابع تحقيق
  • تبیین اهداف تحقيق
  • محدوده مکانی تحقیق
  • محدوده زمانی تحقیق
  • ابعاد و دامنه تحقیق
  • زمینه های عینی انتخاب داده ها و امکان دستیابی به اطلاعات
  • انتخاب فنون و روشهای گرد آوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز

جنبه هایی که بر این اساس در طراحی تحقیق مطرح می شوند را به طور کلی می توان به این صورت پاسخ به پرسشهای (چه چیزی؟)، (کجا؟)، (چرا؟)، (چه موقع؟)، (از چه طریقی؟) در نظر گرفت. علاوه بر این، طرح تحقیق باید حاوی جنبه های زیر باشد:

  • از چه دیدگاهی با مساله مورد بررسی برخورد خواهد شد؟
  • چه روشهایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت؟
  • کدام فنون و تدابیر بیشترین تاثیر را در پیشبرد مطلوب تحقیق به دنبال خواهد داشت؟

عنوان بندی تحقیق

انتخاب عنوان تحقیق نخستین گام در طراحی تحقیق به شمار می رود. عنوان تحقیق باید روشن، موجز و فشرده و گویای مساله مورد بررسی باشد. برای تعمیق بیشتر بررسیها و تحدید مناسب دامنه تحقیق، لازم است قلمرو تحقیق هم از نظر مکانی و هم از نظر زمانی محدود گردد.

در همین ارتباط، گاهی بر جنبه یا جنبه های معینی از موضوع تحقیق تاکید می شود در این گونه موارد، پس از عنوان اصلی تحقیق، از عبارت با تاکید بر استفاده می شود. در برخی موارد دیگر، عنوان تحقیق با مورد شناسی همراه می شود که در این گونه موارد، پس از عنوان اصلی، لفظ مورد.... به کار می رود.


انواع تحقيق علمی

تحقیق علمی انواع گوناگونی دارد. انواع تحقیق علمی را می توان به طرق مختلف و بر مبنای معیارهای متنوع تعیین نمود. در فرمهای تحقیقاتی، از جمله فرم طرح تحقیق پایان نامه تحصیلی، معمولا انواع زیر پیش بینی شده است که در اینجا تعریف هریک از آنها مطرح می گردد:

 

  • مطالعه کاربردی: این نوع مطالعه به تحقیقاتی گفته می شود که به منظور تدوین و گسترش مهارتها و شیوه های جدید و نیز حل مسایل مربوط به موضوع یا محدوده مورد بررسی طراحی و اجرا شود.
  • مطالعات نظری: این گونه مطالعات غالبا با هدف افزایش شناخت علمی نسبت به رخدادها و پدیده ها، در پی اثبات صحت و سقم داوریها، فرضیات، نظریه ها، و احکام علمی است.
  • مطالعات بنیادی: این نوع مطالعه از لحاظ پای بندی به مباحث محض علمی، به مطالعات نظری شباهت دارد. با این تفاوت که نظریه پردازی را با میدان تجربه از طریق بررسی های میدانی در هم می آمیزد و از این لحاظ در پی محک زدن نظریه در میدان عمل است.

علاوه بر این، نوع دیگری از مطالعات نیز مطرح است که به مطالعات اجرایی شهرت یافته اند. این گونه مطالعات معمولا از تحقیقاتی به شمار می روند که با هدف از پیش تعیین شده در پی یافتن راه های بهینه به اجرا در آوردن سیاستها، برنامه ها و طرحهای عمرانی و توسعه ای هستند.


بیان مسئله و موضوع تحقیق

مساله تحقیق خود حول موضوعی از موضوعات مختلف دور خواهد زد، یعنی محقق باید قادر باشد در چارچوب موضوع (یا به عبارت بهتر: مقوله یا قضیه ای کلی)، مساله ای یافته، به تدوین آن بپردازد. هر تحقیق علمی عملا با طرح و تدوین یک مساله آغاز می گردد، زیرا که هدف غایی انجام هر تحقیق، اساسأ، یافتن پاسخ مناسب برای جنبه های مجهول یک مورد و یا چاره جویی مناسب برای مسائل و مشکلات موجود است.

بیان دقیق مساله، یا آنطور که معمولا نوشته می شود، محقق باید از میان پیچیدگی رخدادهای مورد مشاهده، موارد مهم و مرتبط (تعیین کننده) را که به بهترین وجه در تبیین مساله مورد بررسی به کار می آیند، انتخاب نماید. به عبارت دیگر، بتواند از این طریق، ارتباطات بنیادی موجود میان عناصر گوناگون پیچیدگی (مساله) را نشان دهد.

طرح مساله، در واقع شرط اساسی طراحی مناسب هر گونه طرح تحقیق کارآمد به شمار می رود. در واقع، تحقیق علمی زمانی آغاز می شود که مساله ای عینی یا ذهنی مطرح گردد البته، توانمندی محقق در دیدن مسائل و مشکلات چیزی نیست که با آموزشهای رایج دانشگاهی فراهم آید این امر به استعدادهای ذاتی، نکته سنجی فردی و البته به تحصیلات و ممارست محقق در امور پژوهشی بستگی دارد. با این وجود، برای تدوین مساله تحقیق می توان شرایط لازم را فراهم آورد مطالعه مآخذ مناسب در زمینه روشهای تحقیق، تامل و تدقیق درباره موضوع مورد نظر، مراجعه به افراد اهل فن (تحقیق و جستجوی منابع اطلاعاتی و مطالعه دقیق مآخذ در دسترس از جمله این شرایط به شمار می رود. البته در این راه محققی موفق خواهد بود که بتواند با دیدی پرسشگر و انتقادی امور مذکور را به انجام رسانده، حس کنجکاوی و قدرت تفکر خود را نسبت به موضوع تحقیق گسترش دهد. بر این مبنا، می توان برای تدوین مساله تحقیق مراحلی قائل شد که قائدتا عبارتند از:

  • یافتن مساله ای حول یک موضوع که به راه حل نیازمند باشد
  • تعیین حدود و دامنه تحقیق.
  • قابل اجرا بودن تحقیق.
  • سولات و فرضیه تحقیق

محقق برای توجه و جهت دادن به روند بررسی خود، پرسشهایی مطرح می سازد. آشکار است که هر قدر اطلاعات محقق نسبت به مساله مورد بررسی بیشتر باشد، بهتر می تواند به طرح سوالات مناسب درباره مساله مورد تحقیق بپردازد. به این ترتیب محقق می کوشد تا بر اساس دانسته ها و اطلاعات اولیه خود درباره ماهیت، ویژگیها و روندهای حاکم بر رخداد یا پدیده مورد بررسی و یا عوامل و نیروهای اثرگذار بر آن، به طرح پرسشهایی درباره آن بپردازد. این پرسشها که برای توجه و جهت دادن به روند بررسی مطرح می گردند، با چرا؟ چگونه؟ و چه چیز؟ شروع می شوند.

به دنبال آن، محقق لازم است برای سؤالات خود، پاسخ (یا پاسخ های) مناسب و در خور ارائه نماید. بیان علمی این گونه پاسخها در قالب عبارات منطقی را فرضیه می نامند. به عبارت دیگر، فرضیه حکم یا گمانه ای زیرکانه و علمی است که محقق درباره ماهیت، ارتباط و چگونگی شکل گیری اولیه، تحول و آینده یک پدیده یا رخداد ابراز می دارد. به این ترتیب، هر فرضیه قاعدتا باید دارای ویژگیهای زیر باشد:

  • از نظر علمی روشن و در عین حال، استوار و منطقی باشد
  • در چارچوب مباحث علمی قابل توجیه و ادراک باشد و
  • از نظر روش شناسی و شیوه های تحقیقاتی قابل بررسی و پیگیری باشد.

آزمون فرضیات

فرضیات یا پیش فرض ها تنها از طریق بررسی های دقیق علمی اثبات یا رد می شوند. به هر تقدیر، پیش از آزمون فرضیه ها لازم است پرسش های زیر به درستی مطرح و پاسخ داده شوند:

  • آیا مفاهیم مورد استفاده اصولا قابل بررسی هستند، یعنی مفاهیم و متغییرها را می توان در وضعیت های مشخص تبیین نمود؟
  • آیا رابطه بین متغییرها طوری هست که بتوان صحت و سقم آن را از طریق عملیات تحقیقاتی به اثبات رساند؟ آیا از قبل شاهدی دال بر صحت یا سقم این رابطه وجود دارد؟
  • آیا می توان طرح تحقیق جدی و مناسبی را بر مبنای آن پیش بینی نمود؟
  • آیا متغییرها در همین چارچوب مطرح هستند یا می توان آنها را به همین نحو در وضعیتهای دیگر نیز به کار گرفت؟
  • آیا توان تعميم منوط به محیط و مکان خاص است. یعنی تنها در بستر و محدوده مورد بررسی صادق است یا می توان آن را ضمنا در سایر وضعیتهای محیطی یا مکانی نیز اعمال نمود؟
  • اگر برخی از عوامل دخیل در روند بررسی در معرض تغییر قرار دارند، آیا عوامل به درستی قابل تشخیص و تفکیک هستند تا محقق بتواند چگونگی تغییر این عوامل در روند تحقیق را ارزیابی نماید؟
  • آیا نظام تحقیق طوری طراحی شده است که ارتباط بین اجزاء به درستی برقرار شده باشد و در وضعیت های خاص امکان پیش بینی را نیز فراهم آورد؟

از سوی دیگر، نباید تصور شود که محقق الزاما باید به دنبال اثبات بی چون و چرای صحت فرضیات خود باشد. بلکه پیش و بیش از آن باید در جستجوی نتایج مثبت و یا منفی آن در روند بررسی دقیق و به دور از تعصب باشد. ضمنا باید توجه داشت که نتایج منفی در این ضمینه به همان اندازه اهمیت دارند که نتایج مثبت.


اهداف تحقیق

البته نخستین هدف در مطالعه علمی، دانش افزایی و پربار کردن بدنه شناخت و معرفت بشری در زمینه ای معین است. از این گذشته، هدف تحقیق می تواند حول شناسایی عوامل و نیروهای تاثیر گذار بر پدیده یا رخداد مورد مطالعه و همچنین راههای بهینه سازی وضعیت و یا چاره جویی برای مساله یا معضل مورد بررسی طراحی شود.


ضرورت انجام تحقیق

ضرورت مطالعه در زمینه های معین را پیش از هر چیز ناشناخته بودن کلیت و یا ابعادی از پدیده یا رخداد مورد بررسی تعیین می کند. در برخی از موارد ضرورت مطالعه از طریق فوریت حل مساله و یا چاره جویی برای معضلات خاص مبتلا به توجیه می شود. در این ارتباط، توضیح ضرورت هر مطالعه با اهداف متصور و تعیین شده برای آن بستگی مستقیم دارد.


پیشینه تحقیق

در پیشینه تحقیق، تمام مطالعاتی که به طریقی با موضوع و مساله مورد بررسی ارتباط دارند، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند. این مطالعات ممکن است در محل یا حیطه مکانی مورد بررسی و یا در سایر محل ها و نواحی به انجام رسیده باشد. به هر تقدیر، در این قسمت محقق می کوشد با بررسی مطالعات مشابه دیگر، به وجوه تمایز مطالعه خود با دیگر بررسی ها بپردازد و از این طریق، جنبه های نوجویانه و بدیع بررسی های خود را نشان دهد. مقالات، پایان نامه ها، طرحهای تحقیقاتی (با ذکر مختصری از نتیجه کار) در این قسمت گنجانده می شود.


مراحل تحقیق

انجام تحقیق را قاعدتا به مراحلی چند تقسیم می کنند. برخی این مراحل را خلاصه و در سه - چهار مرحله مطرح می سازند. در عوض بعضی دیگر مراحل متعدد چندی را پیشنهاد می نمایند. البته می توان برای سهولت کار تمامی این مراحل گوناگون را به ۴ مرحله اصلی به شرح زیر تقسیم کرد:

  • انتخاب و تدوین موضوع
  • گردآوری دادها و اطلاعات لازم
  • طبقه بندی و تحلیل داده ها
  • ارائه یافته ها و نتایج تحقیق.

روشن است که هریک از مراحل بالا خود به زیر مرحله های چندی تقسیم می شوند. به این ترتیب، مراحل تحقیق را می توان به نحو منظم به شرح ذیر مطرح ساخت:

  • تعیین محدوه موضوع یا مساله مورد بررسی
  • بیان دقیق وروشن مساله با موضوع مورد بررسی
  • بیان روشن اهداف تحقيق
  • طراحی فرضیات بنیادی برای تحلیل و تفسیر نتایج
  • تبیین و تعریف دقیق مفاهیم و کلید واژه ها و جستجو و تعیین منابع تحقیق و گردآوری اطلاعات
  • تعیین مقیاس و ابزار مورد نیاز برای پیشبرد بهینه تحقیق
  • ارائه مناسب یافته های تحقیق با استفاده از شیوه های نموداری، ترسیمی و بیان کلامی یافته ها و نتایج.

    شیوه های گردآوری اطلاعات

برای گرد آوری داده های مورد نیاز جهت تحلیل ویژگیهای هر پدیده یا رخداد مورد بررسی به شیوه های مختلفی می توان متوسل شد. مراجعه به منابع آماری، گزارش ها و منابع تحقیقی، انواع مشاهده، پرسشگری میدانی، انجام مصاحبه و نمونه گیری و نمونه برداری از این گونه شیوه ها به شمار می رود. محقق باید با توجه به ماهیت و دامنه تحقیق قادر باشد به انتخاب و اعمال شیوه های مناسب همت گمارد.


روش تجزیه و تحلیل داده ها

داده ها به عنوان آگاهی های خام و پردازش نشده، ابتدایی ترین شناخت پژوهشگر پیرامون پاسخ های احتمالی هستند که در رابطه با مسأله تحقیق مطرح شده اند لذا پژوهشگر پس از دستیابی به این داده ها، با توجه به ماهیت آنها و ساختار و قالب فرضیه ها، با این سؤال روبرو می شود که از چه طریقی این داده ها را طبقه بندی، پردازش و در نهایت تحلیل کند.


شرح واژه ها و اصطلاحات به کار رفته در تحقیق

حداقل در مرحله تدوین طرح اولیه تحقیق، باید تعریف عملیاتی متغیرهای تحقیق مشخص گردد و هر یک با ذکر منبع به طور کامل مشخص گردد.


منابع و مؤاخذ:

در این قسمت باید با پیروی از استانداردهای موجود کلیه منابع ذکر شده در پروپوزال ارائه گردد.


برآورد زمان و هزینه

ملاکها و معیارهای چندان دقیقی برای تعیین زمان و هزینه مورد نیاز پژوهش در پروپوزال وجود ندارد. اما یک اصل مهم در این زمینه وجود دارد و آن این است که زمان و هزینه پیشنهادی تا حد امکان باید با ذکر جزئیات و زیربخش های متناسب با کل پژوهش ذکر شود.


مذاکره

پس از پایان نگارش پروپوزال و ارائه آن به هیأت تصمیم گیرنده، بهتر است مذاکرهای حضوری نیز با آنان برای توجیه و دفاع از پروپوزال انجام شود. بسیار مهم است که خوانندگان شما متقاعد شوند که پژوهش تأثیر بالقوه مهمی بر پیشرفتهای آن حوزه پژوهش خواهد داشت. لازم است حس اشتیاق و اطمینان خود را بدون بزرگ نمایی مزیتهای پروپوزال، منتقل کنید. به همین دلیل نیز باید به محدودیت ها و ضعف های پژوهش پیشنهادی اشاره کنید که البته به مرور زمان بر طرف خواهد شد.


خطاهای رایج در پروپوزال نویسی

  • ناتوانی در ارائه بستری مناسب برای تنظیم مسئله پژوهش.
  • ضعف در تعیین شرایط محدود کننده پژوهش.
  • ضعف در ذکر منابع راهنما.
  • ناتوانی در ارائه درست نحوه مشارکت نظری و تجربی دیگر پژوهشگران.
  • ضعف در تمرکز بر مسئله پژوهش.
  • ضعف در پردازش استدلال هایی منسجم و متقاعد کننده برای پژوهش پیشنهادی.
  • طولانی کردن موضوعات کم اهمیت و یا ایجاز موضوعات مهم .
  • خطاهای متعدد در نقل قول ها و ارجاعات نادرست.
  • کوتاهی یا بلندی بیش از حد متن.
  • نگارش بی سامان

منبع: http://tiny.cc/8f5fxy


*telegram & whatsapp & bale & sms & call :

09102340118
*https://www.118daneshgah.com*
*Email: [email protected]*
*شماره های سامانه پیامکی
۵۰۰۰۲۳۵۷
۹۹۹۹۱۵۲۹۷۰
۵۰۰۰۴۰۰۰۱۱۸۰۰۰
۳۰۰۰۱۲۳۰۱۱۸۰۰۰*
*۱۰۰۰۲۱۰۱۱۸۰۱۱۸*
*۱۰۰۰۲۱۴۴۲۶۸۵۴۵*
*تلفن ثابت
۰۲۱۴۴۲۶۸۵۴۵
۰۲۱۸۸۵۲۴۱۱۷-۸*


مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقالاه پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله

موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان...
ما را در سایت موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان دنبال می کنید

برچسب : پروپوزال,طرح تحقیق,مراحل تحقیق, نویسنده : محسن احمدی 118daneshgahcom بازدید : 110 تاريخ : سه شنبه 8 آذر 1401 ساعت: 0:05

موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان

مرکز جامع مشاوره و انجام خدمات پژوهشی و پژوهشهای دانشگاهی، شماره ثبت 19994

با توجه به اهمیت جدید و خلاقانه بودن موضوع پایان نامه ولزوم جلوگیری از انجام کار تکراری و اتلاف وقت و انرژی، لازم است که تمامی دانشجویان قبل از انتخاب قطعی موضوع و تدوین پروپوزال از تازه و ارزشمند بودن موضوع پایان نامه خود اطمینان حاصل کنند.

در واقع موضوعات تکراری، به عنوان موضوع یک پژوهش آکادمیک و دانشگاهی و در سطح پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری، قابل قبول و موجه نیستند و باید برای این مهم، کاری نو یا موضوعی نو یا روشی نو یا نگرشی نو ارایه کرد.

گاهی موضوع نو و بکر و بدیع است، گاهی موضوعی را با نگرشی نو و مبتکرانه و از زاویه دید جدیدی تحلیل و بررسی می کنیم، گاهی با تکنیکی نو و برای اهدافی متفاوت آن موضوع را ارزیابی و تحلیل می کنیم.

در واقع می بایست بخش قابل قبول از کاری که در حوزه پایان نامه کارشناسی ارشد و یا رساله دکتری انجام می شود، بهره قابل قبولی از نو بودن و نوآورانه بودن و یا نوپردازی و یا نوسازی داشته باشد و نهایتا طرحی نو باید در انداخت و سطح و عمق نو بودن بستگی به پارامترهای زیادی دارد.


چگونه برای یافتن یک موضوع تحقیق جدید جستجو را آغاز کنیم؟

  • یافتن موضوعی جدید یا بررسی ایده ای جدید در ذهن.
  • انتخاب واژه های کلیدی (keywords) مناسب که تا حدی نسبت به آنها اطلاعات قابل قبولی داریم.
  • انتخاب کلید واژه های غیر تک کلمه ای تا حد امکان.
  • انتخاب کلید واژه های متنوع و گیر نکردن در یک یا چند مورد خاص.
  • عنوان مورد نظر را به طور کامل جستجو نکنیم (توجه داشته باشیم که تکراری نبودن موضوع مطرح است).
  • برای جستجو به مترادف ها، هم خانواده ها، هم ریشه ها، علامت های اختصاری و .... به عنوان کلید واژه توجه کنیم.
  • مشورت با اساتید مطرح در یک حوزه و موضع خاص که در آن صاحب نظر و دارای نشان علمی مستند هستند.

انتخاب موضوع تحقیق،بایدها و نبایدها

  • ببینید که آیا منابع مورد نیاز برای تحقیق و پژوهش برای موضوعتان را در دسترس دارید. چنانچه با بررسی و تأمل مطمئن شدید که منابع کافی برای نوشتن درباره موضوع مورد نظر ندارید موضوع دیگری که برای آن منابع کافی در دسترس دارید انتخاب کنید.
  • قبل از مطالعه اولیه و اطلاعات کافی از تهیه منابع برای تدوین پایان نامه از طرح موضوع آن اجتناب کنید. ابتدا مطالعات مقدماتی را انجام دهید و چنانچه یقین پیدا کردید که موضوع شما موضوع بکر و قابلیت تحقیق و نگارش دارد آن را مطرح و از آن موضوع دفاع کنید. ممکن است موضوعی را بدون مطالعه مقدماتی طرح کنید و هنگامی که کوچکترین چالش و پرسشی درباره آن مطرح می شود از آن منصرف شوید و به سراغ موضوع دیگری بروید که ارزش کمتری نسبت به آن دارد.

ملاحظات نوشتن موضوع تحقیق

  • عنوان نباید خیلی مختصرو یا خیلی مفصل و پر واژه باشد.
  • تمام محتویات تحقیقات را پوشش داده و دربر گیرد.
  • سهل و آسان فهم باشد و از نوشتن واژه های نا مفهوم و یا مخفف و یا اصطلاحات غیر متعارف و یا واژه های لاتینی که معادل گویا و درست و دقیق فارسی دارند، پرهیز گردد.
  • یک گزاره خبری باشد و حاوی یک خبر یا ادعای مشخصی باشد.
  • مکان و زمان و جزییات مترتب به آن تحقیق را حتما شامل گردد.
    منبع: http://tiny.cc/n6o94y

    *telegram & whatsapp & bale & sms & call :

    09102340118
    *https://www.118daneshgah.com*
    *Email: [email protected]*
    *شماره های سامانه پیامکی
    ۵۰۰۰۲۳۵۷
    ۹۹۹۹۱۵۲۹۷۰
    ۵۰۰۰۴۰۰۰۱۱۸۰۰۰
    ۳۰۰۰۱۲۳۰۱۱۸۰۰۰*
    *۱۰۰۰۲۱۰۱۱۸۰۱۱۸*
    *۱۰۰۰۲۱۴۴۲۶۸۵۴۵*
    *تلفن ثابت
    ۰۲۱۴۴۲۶۸۵۴۵
    ۰۲۱۸۸۵۲۴۱۱۷-۸*


مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقالاه پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله

موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان...
ما را در سایت موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان دنبال می کنید

برچسب : موضوع,پیشنهاد موضوع,تحقیق,موضوع تحقیق, نویسنده : محسن احمدی 118daneshgahcom بازدید : 119 تاريخ : شنبه 5 آذر 1401 ساعت: 0:17

موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان
تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر


استخراج مقاله از پایان نامه

استخراج مقاله، یکی از فرآیندهای بسیار با اهمیتی است که هر پژوهشگری بعد از اتمام پایان نامه و یا رساله خود با آن روبرو خواهد شد. فرآیند استخراج مقاله اگر به شکل درست و استاندارد خود انجام شود، در نهایت نتیجه کار یک مقاله بسیار با کیفیت خواهد بود. یک پژوهشگر برای اینکه بتواند اقدام به استخراج مقاله از پایان نامه خود کند، باید به اصول کلی نگارش مقاله و ساختار علمی آن تسلط کامل داشته باشد. بر خلاف باور بسیاری از دانشجویان اساساً مفهوم استخراج مقاله از پایان نامه، کپی پیست کردن بخش های مختلف پایان نامه و رساله در قالب مقاله نیست. شاید در نگاه اول اینطور بنظر برسد که تبدیل یک پایان نامه ۱۵۰ صفحه ای به یک مقاله ۱۰ صفحه ای، چیزی جز خلاصه کردن فصول پایان نامه نیست. اما هرگز در نگاه اول تصمیم نگیرید!، در صورتی که نگارش مقاله بصورت کپی و پیست کردن انجام شود، مقاله شما کیفیت لازم را نخواهد داشت. بنابراین، استخراج مقاله خصوصا در سطح ISI, SCOPUS ویژگی های منحصربفردی دارد که به وضوح آن را از سایر مقالات تفکیک می کند. یک مقاله علمی نتیجه یک پژوهش سیستماتیک، ژرف، منطقی و متمرکز است که یک موضوع نوآورانه را با رویکردی دقیق و تحلیلی مورد بررسی قرار می دهد.


اهمیت استخراج مقاله برای دانشجویان ارشد و دکتری

استخراج مقاله از پایان نامه یا رساله به دلایل مختلفی برای دانشجویان اهمیت پیدا می کند. برخی از دانشجویان با هدف دفاع از رساله دکتری، برخی برای انتشار یافته های تحقیقاتی خود در ژورنال های بین المللی، برخی برای بهره مند شدن از مزایای چاپ مقاله در داخل کشور و برخی دیگر برای تقویت رزومه و اپلای اقدام به استخراج و نگارش مقاله می کنند. استخراج و یا نگارش مقاله برای دانشجویانی که قصد پذیرش تحصیلی و اپلای را دارند از الزامات است و دانشجو برای تقویت رزومه خود میتواند سریعترین راه که همان استخراج مقاله است را انتخاب کند. معمولا دانشجویانی که در رزومه تحصیلی خودشان حداقل یک یا دو مقاله ISI داشته باشند، نسبت به سایر رقبا شانس بالاتری برای پذیرش و فاند تحصیلی خواهند داشت. وجود مقاله در رزومه دانشجو می تواند به اعضای کمیته ارزیاب در دانشگاه مورد نظر این پیام را برساند که شخص متقاضی (Applicant) به مباحث پژوهشی، تحقیقاتی و نگارش علمی کاملا تسلط دارد. بنابراین فرآیند استخراج مقاله به دلیل سرعت بالا در آماده سازی، می تواند یکی از بهترین و مناسب ترین گزینه های تقویت رزومه برای دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی محسوب شود.


ضرورت وجود یک ساختار استاندارد در فرآیند استخراج مقاله

در صورتی که فرآیند نوشتن مقاله از پایان نامه مطابق با استانداردهای ساختاری مقالات علمی انجام نشود تبدیل به یک کار پژوهشی ضعیف می شود که قابلیت چاپ در هیچ یک از مجلات معتبر علمی را نخواهد داشت. اگر به عنوان یک پژوهشگر، مقالات موجود در ژورنالهایی مانند Emerald, Tylor & Francis, Sage, Elsevier و غیره را مورد بررسی قرار دهید، متوجه خواهید شد که تمامی مقالات موجود در این ژورنالها توانسته اند اطلاعاتی بسیار تخصصی را بصورت کاملا سازمان یافته و استاندارد در اختیار مخاطبان خود قرار دهند. اما مقالات موجود در ژورنال های با سطح کیفی پایین تر در ایجاد این ارتباط علمی مشکل داشته و از نواقص زیادی مانند عدم رعایت استانداردهای نگارشی در مقاله، وجود برخی نواقص علمی و تخصصی، سردرگمی نویسنده مقاله در پرداختن به موضوع اصلی و عدم برخورداری از تحلیل های آماری رنج می برند. اساساً فرآیند نگارش و استخراج اینگونه مقالات به گونه ای طی شده است که نمی توانند با خواننده ارتباط علمی شفافی برقرار کنند و معمولا مخاطب را دچار ابهام خواهند کرد. بنابراین، پژوهشگر در زمان نوشتن مقاله از پایان نامه باید به استانداردهای ساختاری مقاله نویسی مسلط بوده تا بتواند اطلاعات علمی درون مقاله را بصورت واضح و دقیقی در اختیار مخاطب خود قرار دهد.


استخراج مقاله و انتخاب نوع مجلات علمی (ژورنال Joual)

انتخاب مجلات علمی (ژورنال Joual) ممکن است قبل یا بعد از فرآیند استخراج مقاله اتفاق بیافتد. برخی از پژوهشگران قبل از استخراج مقاله اقدام به انتخاب ژورنال مورد نظرشان می کنند تا بتوانند نگارش مقاله را در قالب ژورنال مورد نظر انجام دهند. و اما برخی دیگر از پژوهشگران بعد از استخراج مقاله اقدام به انتخاب ژورنال هدف می کنند که در این روش بعد از ارزیابی محتوای مقاله، فرآیند انتخاب ژورنال متناسب با احتمال چاپ و پذیرش بالا انجام می پذیرد. بطور کلی مقالات استخراج شده را می توان در یکی از مجلات علمی زیر سابمیت کرد.


مجلات ISI،WOS: مجلات ISI, WOS از زیر مجموعه های شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters) می باشند که در سال ۱۹۶۰ توسط یوجین گارفیلد از دانشگاه پنسیلوانیا تاسیس شد. واژه ISI یک واژه بسیار رایج در زبان فارسی است و غالبا به مقالاتی اطلاق می شود که از نظر محتوایی بسیار علمی و تخصصی هستند. البته تمامی ژورنال های ISI از سطح کیفی یکسانی برخوردار نیستند و ایمپکت فاکتور آنها، اچ ایندکس مقالات موجود در این ژورنال ها خود عاملی برای دسته بندی ژورنال های ISI محسوب می شود. بنابراین توصیه می شود در زمان بررسی ژورنال مورد نظرتان حتما به بخش ایندکسینگ (Indexing) ژورنال رفته و آن را بررسی نمائید تا از اعتبار ژورنال اطمینان داشته باشید. لازم به ذکر است می توانید از سایت JCR نیز در این زمینه استفاده کنید.


مجلات مهندسی برق و الکترونیک (IEEE): مجلات IEEE با بیش از ۵ میلیون مقاله چاپ شده در رشته های برق، الکترونیک، علوم کامپیوتری و سایر رشته های مهندسی یکی از بزرگترین و معتبرترین انتشارات در این زمینه محسوب می شوند. انتشارات IEEE بیش از ۱۰۰ ژورنال معتبر در رشته های مختلف مهندسی برق و الکترونیک را پوشش می دهند.


مجلات اسکوپوس(Scopus): نمایه اسکوپوس یکی از زیرمجموعه های نشریه معتبر الزویر (Elsevier) می باشد که با بیش از ۲۵ میلیون سند و بیش از ۵ هزار ناشر، یکی از مجلات بسیار معتبر و شناخته شده در تمامی رشته های دانشگاهی محسوب می شود. این مجلات در چهار دسته بندی کلی (Q1,Q2,Q3,Q4) می باشند که Q1 جزء بالاترین و با کیفیت ترین آنها است. مجلات اسکوپوس در حال حاضر در تمامی رشته های دانشگاهی و علمی، اقدام به پذیرش و چاپ مقاله می کنند.


مجلات ISC: پایگاه استناد علوم جهان اسلام ISC که به عنوان Islamic World Science Citation Center نیز شناخته می شود در سال ۲۰۰۸ در باکو آذربایجان تاسیس شد و کلیه دانشگاه های فعال در کشور های اسلامی ملزم به همکاری با این موسسه شدند. بر اساس چشم انداز مشخص شده توسط این موسسه، این نهاد قصد دارد در زمینه چاپ مقالات و مرجعیت مقالات علمی تا سال ۲۰۲۶ هم تراز سایر مراکز اسنادی بین المللی مانند ISI و Scopus باشد.


مجلات برتر در حوزه پزشکی (PubMed, PubMed Central, MedLine): مقالات نگارش شده در زمینه پزشکی و یا زیست شناسی در یکی از سه پایگاه اصلی و معتبر این رشته ها یعنی پابمد(PubMed)، پابمد سنترال(PubMed Central) و مدلاین(MedLine) چاپ می شوند. مجله پابمد و پابمد سنترال توسط کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در سال ۱۹۹۶ تاسیس شدند و حاوی بیش از ۲۲ میلیون منبع در رشته های مختلف پزشکی و زیست شناسی می باشند. مجله مدلاین نیز توسط کتابخانه ملی آمریکا در سال ۱۹۶۰ تاسیس شده و حاوی بیش از ۱۶ میلیون مقاله از ۴۵۰۰ پایگاه علمی می باشد.


مقالات علمی-پژوهشی: مقالات علمی-پژوهشی به مقالاتی اطلاق می شوند که با هدف کشف و تبیین یک موضوع در جامعه و یا رویکرد حل مشکلی در جامعه اقدام به تحقیق نظام مند می کند. هدف اصلی این پژوهش، شناخت و بررسی یک مشکل علمی درون ساختار جامعه و بسط دانش در این زمینه می باشد. درجه علمی و کیفیت این مجلات در داخل، از طریق سازمان هایی مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی مشخص می شود.


مجلات نمایه شده در سیویلیکا: مقالاتی که در فهرست سیویلیکا نمایه می شوند جزء مقالات معتبری هستند. این مقالات عموما از طرف بسیاری از مراکز علمی و دانشگاهی معتبر، شناخته شده و در تحلیل های رتبه بندی و علم سنجی از طرف این موسسات لحاظ می شوند.


مجلات علمی ترویجی: این مجلات از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تایید شده است. لیست این مجلات که آخرین آن در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ منتشر شده است، در اختیار تمامی مراکز آموزشی، وزارتخانه ها و ارگان های دولتی قرار گرفته است.


مجلات علمی-تخصصی: مجلات علمی تخصصی مجلاتی هستند که به صورت تخصصی در یک زمینه خاص اقدام به چاپ و انتشار مقاله می کنند. اینگونه مجلات از طرف وزات علوم، تحقیقات و فناوری نمایه شده نیستند و تنها توسط ارگان ها و اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر می شوند.حال که با انواع مجلات علمی بیشتر آشنا شدید، قصد داریم شما را با بخش های مختلف یک مقاله آشنا کنیم.


چگونگی استخراج مقاله استاندارد از نظر ساختاری

فرآیند استخراج و نوشتن مقاله از پایان نامه باید کاملا هدفمند باشد تا احتمال پذیرش و چاپ در ژورنال های بین المللی و معتبر را بالا ببرد. برای مثال ممکن است پایان نامه دانشجویی از نظر محتوایی در بالاترین سطح کیفی خود باشد ولی فرآِیند استخراج مقاله از پایان نامه آنچنان غیر استاندارد و غیر حرفه ای انجام شود که در نهایت احتمال ریجکت شدن آن افزایش یابد. بنابراین توصیه میشود در زمان استخراج مقاله و یا نوشتن مقاله از پایان نامه حتما به استانداردهای ساختاری مقاله توجه فرمائید. یک مقاله استاندارد از نظر ساختاری شامل اجزاء زیر می باشد:

  • عنوان
  • نام نویسندگان
  • چکیده
  • کلیدواژه ها(معمولا در انتهای چکیده به صورت یک پاراگراف جداگانه نگارش می شود).
  • مقدمه
  • ادبیات موضوع(شرح کاملی از موضوع و استفاده از منابع به روز در آن)
  • روش تحقیق
  • بحث و نتیجه گیری
  • منابع

    اهمیت عنوان در فرآیند استخراج مقاله

همواره قبل از اقدام به استخراج مقاله سعی کنید یک عنوان دقیق و شفاف برای مقاله خود انتخاب کنید. بر اساس مطالعات انجام شده یک رابطه مستقیم بین تعداد واژه های موجود در عنوان مقاله و میزان سایتیشن به آن وجود دارد. بر اساس تحقیقی انجام گرفته در زمینه رابطه بین طول عنوان و میزان سایتسشن که در سال ۲۰۱۷ بر روی بیش از ۲۲ ژورنال ISI با ایمپکت بیش از یک انجام گرفت، مشخص شد که مقالات با عنوان طولانی تر و تعداد واژه های بیشتر میزان سایتشن بالاتری نسبت به سایر مقالات داشته اند. بنابراین چنانچه در زمان استخراج مقاله به موضوعی مثل سایتشن فکر می کنید سعی کنید عنوان طولانی تری برای آن انتخاب نمائید ، این فاکتور در نگارش پروپوزال دکتری نیز اهمیت بسیار بالایی دارد .


اهمیت ترتیب نام نویسندگان در فرآیند استخراج مقاله

یکی از موارد دیگری که در فرآیند استخراج مقاله اهمیت پیدا می کند، رعایت ترتیب نویسندگان است. چرا که در زمان ارزیابی مقاله، ترتیب نویسندگان بسیار اهمیت پیدا می کند. نویسنده اول بیشترین امتیاز و به ترتیب نویسندگان بعدی به اندازه مشارکت شان در مقاله، رتبه بندی و امتیازبندی می شوند. در برخی مواقع ممکن است، نویسنده مسئول (Corresponding Author) به عنوان نویسنده اول در مقاله نباشد که در این صورت امتیازبندی تا حدی متفاوت خواهد بود. فاکتورهایی مانند Affilation، اسم دانشگاه و آدرس ایمیل از جمله مواردی هستند که در زمان نوشتن مقاله از پایان نامه باید رعایت شده و مطابق استانداردها باشند.


چگونگی نگارش چکیده در یک مقاله

در زمان استخراج مقاله از پایان نامه یکی از بخش هایی که نیاز به ظرافت و هوشمندی در فرآیند نگارش دارد، بخش چکیده است. چرا که باید چندین مطلب را بصورت کاملا شفاف و دقیق نهایتا در ۳۰۰ کلمه بیان کرد. چکیده یک مقاله در بیشتر ژورنال های ISC, ISI, Scopus محدوده ای بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کلمه دارد که نباید از آن تجاوز کند. بنابراین نیاز است که پژوهشگر در زمان استخراج مقاله کلیتی از پیشینه، هدف، روش آماری، یافته ها و نتیجه گیری را با ظرافتی بسیار زیاد در قالب ۳۰۰ کلمه گنجانده و ارائه کند. برای نمونه تمامی پیش نویس های ارائه شده توسط نشریه معتبر الزویر (ٍElsevier) در همین قالب ۳۰۰ کلمه برای چکیده تنظیم و آماده شده اند.
بنابراین در زمان استخراج مقاله حتما دقت کنید که فاکتورهای زیر در آن گنجانده شوند:

  • بیان موضوع و مشکل تحقیق (حوزه تمرکز تحقیق).
  • روش شناسی تحقیق (مطالعات تجربی، روش نمونه گیری، جامعه آماری و پرسشنامه).
  • نتایج و یافته های تحقیق
  • بحث و نتیجه گیری کلی تحقیق به همراه پیشنهادات اصلی پژوهش


ضرورت انتخاب کلید واژه ها در فرآیند استخراج مقاله

یکی دیگر از اصول بنیادین که در زمان استخراج مقاله از پایان نامه باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب کلید واژه های تحقیق است. کلید واژه ها به گونه ای انتخاب می شوند که بیانگر محتوای مقاله بوده و ارتباط کاملا نزدیکی با عنوان مقاله داشته باشند. اگر قصد دارید مقاله شما تعداد بازدید های بیشتری دریافت کرده و احتمال سایتیشن آن بالا برود، یکی از بهترین راه های برای این موضوع انتخاب کلید واژه های درست در فرآیند نگارش مقاله است.


نحوه نگارش مقدمه در فرآیند استخراج مقاله

نگارش مقدمه در زمان استخراج مقاله از پایان نامه باید کاملا استاندارد و نظام مند انجام شود. بسیاری از مقالاتی که در همان ابتدای کار بعد از سابمیت از طرف ژورنال های ISI, Scopus ریجکت می شوند ممکن است بدلیل نقص در مقدمه مقاله باشد. میتوان گفت بسیاری از سردبیرها در ژورنال های ISI, Scopus در همان مرحله اول پیش از اینکه مقاله شما را برای بازبینی (Review) به داوران بفرستند اقدام به بررسی مقدمه مقاله شما می کنند. در صورتی که نتوانند با مطالعه این بخش درک روشنی از محتوا و یا ضرورت پژوهش پیدا کنند بلافاصله نامه ریجکت را برای شما ارسال می کنند. حال سوالی که به ذهن پژوهشگر و یا دانشجو می رسد این است که چگونه می توانیم در فرآیند استخراج مقاله، مقدمه ای نگارش کنیم که تمامی فاکتورهای لازم را داشته و کاملا استاندارد و علمی بنظر برسد. بطور کلی بخش مقدمه باید دربرگیرنده فاکتورهای زیر باشد:

  • ارائه توضیحی مختصر و قانع کننده در مورد دلیل و ضرورت انجام پژوهش
  • ارائه توضیحی مختصر در مورد موضوع، اهداف و سوالات تحقیق
  • نگارش ادبیات موضوع مرتبط با عنوان مقاله به گونه ای که بتوان یک ارتباط منطقی بین پیشینه پژوهش و مسئله تحقیق شما ایجاد کرد.
  • مشخص کردن کاربرد پژوهش و اهمیت آن برای جامعه
  • بیان نتایج بدست آمده از پژوهش های پیشین با هدف ارائه راه حل برای تحقیق پیشرو

بنابراین زمانی که فرآیند استخراج مقاله از پایان نامه را تکمیل کردید باید به این موضوع توجه کنید آیا فاکتورهای ذکر شده در بخش مقدمه مقاله استخراجی وجود دارد یا خیر. وجود این فاکتورها در بخش مقدمه مقاله می تواند کیفیت آن را تاسطح ISI ارتقا ببخشد.


نحوه استخراج و نگارش ادبیات موضوع (Literature Review) در مقاله

یکی از تفاوتهای میان نگارش مقاله با استخراج مقاله در نحوه آماده سازی و ساختار بندی ادبیات موضوع (Literature Review) است. زمانی که شما به عنوان پژوهشگر اقدام به نوشتن مقاله از پایان نامه می کنید باید بخش ادبیات موضوع را بصورت اقتباسی از محتوای پایان نامه آماده کنید. این بدین معنا است که شخص پژوهشگر نمی تواند تغییرات زیادی را در محتوای آن ایجاد کند و عموما باید به محتوای پایان نامه پایبند باقی بماند. اما زمانی که همین پژوهشگر قصد نگارش مقاله از ابتدا را داشته باشد، می تواند به انتخاب خود اقدام به گزینش منابع و محتوا نماید. اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که زمانی که اقدام به استخراج مقاله می کنید، نمی توانید تمام ادبیات موضوع پایان نامه را در قالب مقاله بگنجانید و باید اقدام به انتخاب درست محتوا کنید. بنابراین توصیه می شود اطلاعاتی را در مقاله استخراج شده بگنجانید که ارتباط مستقیمی با عنوان داشته و کاملا واضح مسئله تحقیق را بیان می کنند. ادبیات موضوع در برگیرنده بخش های زیر می باشد که گنجاندن تمامی موارد ذکر شده موجب افزایش کیفیت مقاله خواهد شد:

  • هر مطلب در سرفصل مربوط به خود در زمان نگارش ادبیات موضوع قرار بگیرد.
  • ارتباط بین مطالب مختلف در ادبیات موضوع را بطور واضح و شفاف بیان کنید.
  • سعی کنید هرگونه گپ محتوایی در ادبیات موضوع را با پیشینه های تحقیق مرتبط و به روز پوشش دهید.
  • بیان نتایج مربوط به تحقیقات پیشین بصورتی که بتواند راه حلی برای مسئله تحقیق شما باشد.

لازم به ذکر است هیچگاه در فرآیند استخراج مقاله یا نگارش مقاله نباید متون مختلف را در قالب ادبیات موضوع خلاصه کنید. بلکه مناسب ترین رویکرد برای نگارش ادبیات موضوع، گردآوره محتوا با دید تحلیلی، تلفیقی و استنتاجی است تا بتوانید ارتباط و انسجام کل مقاله را به درستی حفظ کنید.


اهمیت روش تحقیق در استخراج مقاله

حال که نیمی از فرآیند استخراج مقاله از پایان نامه را به انتها رسانده اید نوبت به آن رسیده است تا در مورد روش گردآوری و تحلیل داده ها بصورت دقیق و شفاف صحبت کنید. این بخش از فرآیند نگارش مقاله که به موضوعاتی مانند روش های تحلیل آماری، گردآوری داده ها، ابزار معمول و رایج برای گردآوری داده ها، جامعه آماری، جامعه نمونه، روش نمونه گیری، ابزار تحلیل دادها و در نهایت ارائه نتایج پژوهش در قالب جدول و شکل می پردازد، با عنوان روش تحقیق در مقاله شناخته می شود. شاید این بخش از استخراج مقاله به دلیل مشخص بودن تمامی فاکتورهای ذکر شده کاملا ساده بنظر برسد ولی آماده سازی آن به هیچ وجه آسان نخواهد بود. به این دلیل که بخش روش تحقیق در پایان نامه معمولا بطور مفصلی به توضیح در مورد ابزارها و نحوه گردآوری و تحلیل داده ها می پردازد ولی این کار در فرآیند استخراج مقاله ممکن نخواهد بود. چرا که ساختار مقاله این اجازه را به پژوهشگر نمی دهد که تمامی این اطلاعات را در آن بگنجاند و شخص مجبور است که این اطلاعات را بصورت مختصر و شفاف در آن بیان کند. بنابراین می توان گفت که یکی از بزرگترین چالش های پیشروی پژوهشگران در فرآیند استخراج مقاله، چگونگی آماده سازی بخش روش تحقیق است بگونه ای که مقاله از لحاظ محتوایی دچار مشکل و نقص نشود.


نحوه نگارش بحث و نتیجه گیری دراستخراج مقاله

موضوع بحث و نتیجه گیری در فرآیند استخراج مقاله بسیار اهمیت دارد، چرا که این بخش نشان دهنده یافته ها، دستاوردها، اهمیت پژوهش و میزان کاربردی بودن یک تحقیق است. به طور کلی هدف اصلی از نگارش و یا استخراج مقاله این است که بتوان یافته های یک پژوهش علمی را در اختیار عموم مردم قرار داد. و هر چه اعتبار و رتبه علمی ژورنالی که شما مقاله خود را در آن به چاپ رسانده اید بالاتر باشد نشان دهنده اعتبار یافته ها، دستاوردها و نتایج پژوهش شما است. بخش نتیجه گیری نشان دهنده خروجی کار پژوهشی شماست و بنابراین در فرآیند استخراج مقاله و نگارش بخش نتیجه گیری سعی کنید نکات زیر را حتما در آن بگنجانید:

  • ارائه دستاوردها و یافته های با اهمیت در پژوهش
  • ارائه بخشی از تحلیل های آماری که با یافته های تحقیق ارتباط مستقیم دارد
  • ارائه جداول و تصاویری که به روشن شدن یافته های تحقیق کمک می کند

اما باید توجه داشته باشید زمانی که در فرآیند استخراج مقاله قصد دارید یافته های تحقیق را آنالیز کرده و به بحث در مورد آن بنشینید، نیاز است که در مورد اهمیت و کاربردی بودن نتایج نیز صحبت کنید. بنابراین زمانی که می خواهید بخش بحث و تحلیل داده ها را نگارش کنید نیاز است که فاکتورهای زیر را در آن بگنجانید:

  • در ابتدا سعی کنید به مسئله پژوهش اشاره کرده و مشکل تحقیق را به دقت تبیین نمائید
  • سعی کنید تحلیل های درون مقاله را به ادبیات موضوع و نتایج آماری ارتباط دهید
  • بصورت کاملا تحلیلی اقدام به بحث و بررسی نتایج نمایید
  • از بیان مطالب تکراری که در ادبیات موضوع و مقدمه ذکر کرده اید، پرهیز کنید

در صورتی که تمامی این موارد را بصورت دقیق و استاندارد رعایت کنید، در نهایت خروجی کار در فرآیند استخراج مقاله یک کار قوی و قابل استناد خواهد بود که قابلیت پذیرش و چاپ در بسیاری از ژورنال های ISI, ISC, IEEE, Scopus را خواهد داشت.


نحوه مرتب کردن منابع در مقاله استخراج شده

در نهایت پس از اتمام فرآیند استخراج مقاله از پایان نامه نیاز است که منابع موجود در مقاله بر اساس حروف الفبا به انگلیسی و فارسی مرتب و آماده شوند. در حال حاضر بسیاری از پژوهشگران از نرم افزارهایی مثل مندلی (Mendeley) برای رفرنس دهی در مقالات خود استفاده می کنند. حتما بعد از اتمام فرآیند استخراج مقاله و قبل از مرتب کرده رفرنس های مقاله به ژورنال مورد نظرتان که قصد سابمیت مقاله را دارید مراجعه کرده و در بخش (Instructions For Authors) ببینید روش رفرنس دهی مورد نظر این ژورنال چیست. بطور کلی پنج روش محبوب و پرکاربرد برای رفرنس دهی در تمامی ژورنال ها وجود دارد که محبوب ترین آم روش APA است. البته بسیاری از ژورنال های معتبر از روش هایی مانند Vancouver, Harvard, Chicago, MLA نیز برای رفرنس دهی استفاده می کنند. تنها تفاوت اصلی بین این روش ها محل قرار گیری نام، نام خانوادگی، زمان چاپ، عنوان مقاله و غیره در فرآیند رفرنس دهی است.


*telegram & whatsapp & bale & sms & call :

09102340118
*https://www.118daneshgah.com*
*Email: [email protected]*
*شماره های سامانه پیامکی
۵۰۰۰۲۳۵۷
۹۹۹۹۱۵۲۹۷۰
۵۰۰۰۴۰۰۰۱۱۸۰۰۰
۳۰۰۰۱۲۳۰۱۱۸۰۰۰*
*۱۰۰۰۲۱۰۱۱۸۰۱۱۸*
*۱۰۰۰۲۱۴۴۲۶۸۵۴۵*
*تلفن ثابت
۰۲۱۴۴۲۶۸۵۴۵
۰۲۱۸۸۵۲۴۱۱۷-۸*


کلید واژه ها و برچسب ها: مشاوره و انجام و نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد+مشاوره و انجام و نگارش پروپوزال دکتری+مشاوره و انجام و نگارش رساله دکتری+مشاوره و انجام پروژه های دانشگاهی+مشاوره و نگارش مقاله کنفرانسی+مشاوره و نگارش مقاله پژوهشی+مشاوره و+نگارش مقاله ترویجی+مشاوره و نگارش مقاله مروری+فرمت بندی مقاله+سابمیت مقاله+نگارش پایان نامه حقوق+نگارش رساله دکتری حقوق+نگارش رساله دکتری مدیریت+نگارش پایان نامه آموزش زبان انگلیسی+نگارش رساله دکتری آموزش زبان انگلیسی+نگارش پایان نامه ارشد مدیریت مالی +نگارش پروپوزال دکتری حسابداری+نگارش رساله دکتری حسابداری

موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان...
ما را در سایت موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان دنبال می کنید

برچسب : مقاله,نگارش مقاله,استخراج مقاله,اسکوپوس, نویسنده : محسن احمدی 118daneshgahcom بازدید : 124 تاريخ : سه شنبه 1 آذر 1401 ساعت: 14:41